Podstawowa wiedza na temat wzajemnych powiązań pomiędzy fizjologią narządów wewnętrznych a sposobem działania żywności. Indywidualne zalecenia dietetyczne dostosowane do konkretnego stanu zdrowia.

Zawartość kursu

  • Zaparcia, wzdęcia, zespół nieszczelnego jelita, zaburzenia endokrynologiczne, alergie, otłuszczona wątroba, wysoki poziom cholesterolu, nietolerancje pokarmowe itd. mogą być rezultatem nawyków żywieniowych.
  • 

Podstawowa wiedza na temat wzajemnych powiązań pomiędzy fizjologią narządów wewnętrznych a sposobem działania żywności.
Indywidualne zalecenia dietetyczne dostosowane do konkretnych zaburzeń stanu zdrowia.

REJESTRACJA KURSU

Żywienie fizjologiczne

520,- € Czas trwania: 4 dni

Plan kursu:

8.00 - 19.00

Jednostki dydaktyczne:

42 jednostek dydaktycznych 60-cio minutowych

Przegląd kursu

Wszystkie kursy tematyczne można odbyć niezależnie, w dowolnej kolejności.

organigramm-2016_0.jpg

Po zakończeniu kursu uczestnicy będą w stanie zastosować nowo poznane techniki w swojej codziennej praktyce.